• info@auxyry.com

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi

Liity Jäseneksi linkistä! Aux ry kuuluu Muusikkojen liittoon alkaen 2021.
https://forms.gle/D25pBRtf4Q3er2tU6

Aux ry perustettiin huutavaan tarpeeseen.

Vaikka me tuottajat ja musiikin teknologit saatamme tehdä töitä valtavienkin sosiaalisten ympyröiden keskellä, teemme tätä työtämme kuitenkin usein yksin. Emme ole aina tienneet edes mitä kollegamme käyvät läpi. Saatika, että meihin olisi ollut mahdollista olla yhteydessä ulkopuolisten tahojen toimesta. Yhteisiä etujamme ei ole tähän asti ajanut varsinaisesti kukaan. Se tilanne on nyt muuttunut.

Järjestäydyttyämme yhdistykseksi olemme voineet esimerkiksi osallistua keskusteluihin ja aloittaa niitä, kouluttaa ja kouluttautua, verkostoitua sekä järjestää yhteisiä tapahtumia.

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Haluamme toimia siltana yhteistyötahoille, kuten oppilaitoksille, laitevalmistajille, yhdistyksille ja liitoille.

Haluamme edistää alamme tuontia ja vientiä. Yhteistyössä muiden tahojen kanssa haluamme tuoda Suomeen kansainvälisiä luennoitsijoita ja viedä ulkomaille suomalaista osaamista, joka on tällä hetkellä todella korkealaatuista.

Haluamme edistää sitä, että meidät tunnustetaan apurahalautakunnissa. Haluaisimme, että meidän olisi mahdollista hakea tukia esimerkiksi opintomatkoihin, laitehankintoihin, tuotantotyöhön tai vaikka luennoimismatkaa varten.

Haluamme avata keskustelua Gramex-merkinnöistä, joita meille jaetaan tällä hetkellä kaiken maailman kapellimestarimerkintöinä ja tamburiiniraitoina. Haluaisimme nykypäiväistää merkinnät, jotta voisimme lopettaa kiertelyn.

Haluamme muistuttaa, että teknologin työ on nykyään paljon enemmän kuin muusikon taiteellisen työn tallennus tai vahvistaminen. Ammattikuntamme tällaisenaan on kovin uusi verrattuna vaikkapa muusikon ammattiin, jonka liitto täytti juuri sata vuotta. Me teemme luovaa työtä.

Haluamme järjestää luentoja ja paneeleita myös toisillemme – vaikkapa klubi -tyyppisesti. Ajatuksissamme on tietysti myös järjestää kaikenlaista hupia, kuten vuosittaiset Aux -bileet, joissa voisi olla esimerkiksi laite-esittelyitä, verkostoitumista sekä loputonta jauhamista plugareista ja akustoinneista. On ollut puhetta Aux-palkinnostakin, jolla voitaisiin palkita vuoden hienoimpia soundeja ja ahkerimpia työntekijöitä. Aux-elämäntyöpalkinto olisi hieno juttu!

Yhdistyksenä ja osana Muusikkojen liittoa voimme ajaa muutoksia, joita emme yksityishenkilöinä saa ajettua. Kuitenkin se, että olisimme kattava alan työntekijöiden yhdistys vaatii tietenkin taakseen kattavan jäsenistön. Vastaanotto on ollut huikea ja yhdistyksemme keräsi ensimmäisenä kokouspäivänään jo lähes sata jäsentä. Toivomme, että mahdollisimman moni alan ihminen ympäri Suomen liittyisi edelleen.

Me hallituksessa haluamme tietää mitä teille kuuluu. Meille saa mielellään laittaa sähköpostia. Kertokaa, mitä te haluatte ja tarvitsette. Pyrimme edustamaan teitä kaikkia niin hyvin kuin mahdollista. Jos jollakulla on halukkuutta olla aktiivinen yhdistystoiminnassa, niin ilmoittautua voi sähköpostitse. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Oona Kapari
Aux ry:n hallituksen jäsen

www.auxry.com
info@auxry.com
www.facebook.com/auxry


(Aux kokous @ Inkfish ja Atomic Spa 8.3.2017)